Web Analytics Made Easy - Statcounter

سات 24-در حالی که سرمایه‌گذاران می‌توانند ۳۰۰ واحد از پالایشی یکم را با مبلغ ۱۰ هزار تومان خریداری کنند و پذیره‌نویسی آن همچنان ادامه دارد؛ قیمت نمادهای این صندوق در حال کاهش است. روز گذشته تمامی این چهار نماد روندی منفی را تجربه کردند

چندی پیش صندوق واسطه‌گری مالی یکم با نماد دارایکم در بورس عرضه شد و نقش مهمی در بازار سرمایه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه‌های دولتی با فراز و نشیب زیادی همراه بود تا نوبت به پالایشی یکم رسید. صندوقی که چند روز پیش عرضه شد و همچنان فرصت خرید آن برای سهامداران وجود دارد. این دو صندوق نیز مانند دیگر نمادهای بازار سرمایه تحت تاثیر اصلاح‌های قدرتمند روزهای اخیر قرار گرفته‌اند و حال باید دید این‌دو تا چه میزان جذابیت دارند و وابستگی آن‌ها به دولت تا چه میزان روی آن‌ها اثر گذار خواهد بود.

روایت کدال

دو روز پیش صورت پرتفوی ماهانه صندوق واسطه‌گری مالی یکم منتهی به ۳۱ مرداد ماه در سامانه کدال منتشر شد. بررسی این گزارش نشان می‌دهد درآمدهای این صندوق به شدت کاهش یافته است. بسیاری از کارشناسان معتقدند دارا یکم نیاز به بازارگردان دارد و این موضوعی است که به‌عنوان یک فقدان در این نماد محسوب می‌شود.

درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها در این نماد در سه بخش درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم سهام، درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری در سپرده بانکی و گواهی سپرده و سایر درآمدها بوده است. ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شده از سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم سهام بوده است. نکته قابل توجه اینکه سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت تنها زیان به جای گذاشته است. ۹۹۴ میلیون تومان زیان ناشی از این سرمایه‌گذاری بوده است. درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری در سپرده بانکی و گواهی سپرده نیز اگرچه سهم ناچیزی (نزدیک به صفر درصد) دارد، اما روندی کاهشی داشته است.

در این دوره از میان نمادهای دارا یکم؛ بانک ملت به مجمع رفت و با تقسیم سود موجب شد درآمد تازه‌ای به صندوق اضافه کند. بانک ملت به ازای هر سهم ۲۶ ریال سود تقسیم کرد. در زمان تقسیم این سود تعداد ۲۸۳۷ میلیون سهم بانک ملت به این صندوق تعلق داشت. بر این اساس خالص درآمد سود سهام بیش از ۶۴۵۳ میلیون تومان بوده است. قیمت دارا یکم در مدت زمانی که این گزارش به آن پرداخته یعنی در طول مرداد ماه از ۲۵ هزار و ۱۹۴ تومان به ۱۸ هزار و ۷۵۶ تومان افت داشته است. دارا یکم در عرض یک ماه اخیر یعنی از یکشنبه ۱۲ مرداد ماه نیز از ۲۳ هزار و ۹۷۴ تومان به ۱۹ هزار و ۸۲۸ تومان رسیده است.

دارا یکم چقدر جذاب است؟

در شرایطی که قیمت این نماد در حال کاهش است برخی از تحلیل‌های تکنیکال از امکان رشد دارا یکم خبر می‌دهند. اما باید دید تحلیل‌های بنیادی از این سهم چه چیزی را آشکار می‌کند. از نظر تحلیلگران بنیادی ارزش ذاتی هر سهم از صندوق سرمایه‌گذاری دارایکم در تابلوی بورس در قسمت NAV ابطال تعیین شده است و به‌طور طبیعی هر سهم از این صندوق به اندازه ارزش ذاتی خود جای رشد قیمت دارد. NAV نشان‌دهنده کل خالص ارزش دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری و معیاری استاندارد برای انجام مقایسه صندوق‌های سرمایه‌گذاری از لحاظ عملکردی است.

همچنین ان‌ای‌وی ابطال برابر با قیمت بازخرید واحدهای سرمایه‌گذاری یا ابطال آن‌ها بر اساس خالص ارزش دارایی‌های ابطال (NAV ابطال) و با کسر هزینه‌های مربوط به کارمزد و معاملات فروش از بهای فروش دارایی‌های سبد تعیین می‌شود. در واقع NAV ابطال مبنای خالص پرداخت به شخص است. به زبان ساده اگر سرمایه‌گذار تصمیم به نقدکردن سرمایه‌اش بگیرد، قیمت واحدها به‌صورت NAV ابطال محاسبه خواهند شد.

بر این اساس NAV ابطال از ابتدای مرداد ماه از ۳۰ هزار و ۵۴۵ تومان در انتهای همین ماه به ۲۶ هزار و ۸۵۴ تومان رسیده است. فراز و نشیب NAV ابطال همچنان ادامه داشته و روز گذشته به ۲۶ هزار و ۱۸۱ تومان رسید. بر این اساس قیمت به ارزش ذاتی سهم در یک ماه اخیر از ۸۱ درصد به ۷۵ درصد در روز گذشته رسیده است. اگر این نسبت را عنوان یک عامل سهم بررسی کنیم هر چقدر این نسبت کاهش یابد جذابیت یک سهم بیشتر خواهد بود.

چالش پالایش یکم

یک هفته از عرضه پالایش یکم گذشته است و این نماد تاکنون بازگشایی نشده است. برای سنجش ارزندگی صندوق «پالایشی یکم» باید قیمت سهام چهار شرکت موجود در پرتفوی آن را بررسی کرد. قیمت سهام شبندر، شپنا، شبریز، شتران یک روز قبل از عرضه به ترتیب برابر با ۴۰۲۸، ۳۵۰۴، ۴۳۱۶، ۳۴۷۵ تومان بوده است. با انتشار خبر عرضه صندوق پالایشی یکم این ۴ نماد رشد داشتند، اما روند کلی بازار بر صعود این نمادها چیره شده است.

در حالی که سرمایه‌گذاران می‌توانند ۳۰۰ واحد از پالایشی یکم را با مبلغ ۱۰ هزار تومان خریداری کنند و پذیره‌نویسی آن همچنان ادامه دارد؛ قیمت نمادهای این صندوق در حال کاهش است. روز گذشته تمامی این چهار نماد روندی منفی را تجربه کردند و قیمت شبندر به ۴۱۷۹، شپنا به ۳۴۶۱، شبریز به ۴۱۹۹ و شتران به ۳۳۷۲ تومان رسید. روند منفی قیمت سهام این صندوق روز به روز جذابیت این صندوق را کاهش می‌دهد.

آدنا طروسیان کارشناس واحد تحلیل کارگزاری کار آمد می‌گوید: همانگونه که مشخص است ارزش کل سهام دولت در اولین روز عرضه معادل ۷۵ هزار میلیارد تومان است که با ۲۰ درصد تخفیف این مبلغ به ۶۰ هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد. او ادامه می‌دهد پس از آغاز پذیره‌نویسی این چهار سهم تحت تاثیر جو بازار، با نوسان قیمت همراه شد، به‌طوری که این سهام، اکنون در محدوده قیمتی ۴ شهریور معامله می‌شوند و اگر قیمت در این محدوده باقی بماند، برای خریدار دارا دوم، عایدی جز ۲۰ درصد تخفیف نخواهد داشت.

منبع: فرارو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: درآمد حاصل از سرمایه گذاری پالایشی یکم روز گذشته مرداد ماه دارا یکم NAV ابطال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • پالایش نفت اصفهان به لیگ برتر فوتسال صعود کرد
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان